Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Коломийській ДПІ надають консультаційну допомогу підприємцям

опубліковано 02 жовтня 2024 о 11:56

Нещодавно головний державний інспектор Коломийської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області  Ганна Мацьків під час зустрічі з платниками податків розповіла їм про електронні сервіси ДПС України, застосування РРО та ПРРО суб’єктами господарювання, видачу фіскальних чеків покупцям, оформлення трудових відносин та відповідальність за використання незадекларованої праці. 

За словами Ганни Мацьків, за допомогою електронних сервісів платники можуть подати податкову декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, отримати відомості про виплачені доходи  або повідомити органи ДПС про зміну даних за формою 5ДР.      

А з 1 травня в Електронному кабінеті можна отримати Витяг щодо розрахунків з бюджетом, окремо за кожний рік, починаючи з 2013 року, в розрізі податків, зборів та платежів, а також єдиного соціального внеску. Раніше отримати такий документ можна було тільки за звітні періоди поточного року.  

Також податківець розповіла, що суб’єкти господарювання, які здійснюють продаж алкоголю, тютюну або палива мають застосовувати РРО або ПРРО та обов’язково видавати покупцям фіскальні чеки. Звернула увагу на належному оформленні найманих працівників та виплаті їм заробітної плати на законодавчо встановленому рівні. 

На завершення зустрічі розповіла  про право на податкову знижку за витратами, понесеними у 2023 році та наголосила на важливості дотримання норм заповнення платіжних інструкцій для сплати платежів.