Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Яремчанській ДПІ платникам роз’яснюють про обов’язок застосування РРО, платіжних терміналів та інших вимог законодавства при веденні бізнесу

опубліковано 12 вересня 2024 о 08:44

Під зустрічей з платниками начальник Яремчанської ДПІ Юрій Вередюк постійно наголошує на важливості дотримання вимог щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та платіжних терміналів підприємцями, які є обов’язковими для підприємців, які працюють у населених пунктах з чисельністю населення від 5 тисяч осіб.

Також посадовець зауважує, що реєстрація всіх розрахункових операцій забезпечує прозорість бізнесу та контроль за фінансовими потоками, а недотримання вимог законодавства може призвести до значних штрафних санкцій.

Також нагадує Юрій Вередюк про можливість використання замість традиційних касових апаратів програмних РРО. ПРРО – безкоштовний програмний продукт, який можна використовувати на смартфонах, планшетах чи комп’ютерах після реєстрації в ДПС через Електронний кабінет в кілька кроків і його. 

Юрій Вередюк радить підприємцям звертатися до Центру обслуговування платників для отримання додаткових консультацій і роз’яснень щодо всіх питань, пов'язаних із реєстрацією та застосуванням РРО, а також користування електронними сервісами ДПС.

Крім того, посадовець акцентував увагу на можливостях електронних сервісів ДПС, за допомогою яких платники можуть отримувати податкові повідомлення, подавати податкові декларації, перевіряти стан розрахунків з бюджетом, отримувати відомості про виплачені доходи та подавати заяви про зміну реєстраційних даних. Він також наголосив на зручності мобільного додатку «Моя податкова», який надає доступ до основних функцій електронного кабінету з мобільних пристроїв.

Юрій Вередюк також розповів про дотримання правил заповнення платіжних інструкцій, підкреслюючи, що помилки в заповненні платіжних документів можуть призвести до затримок у проведенні платежів або до неправильного зарахування коштів.