Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Долинщині податківці роз’яснюють громадянам порядок нарахування та сплату податків на нерухоме майно

опубліковано 11 вересня 2024 о 15:08

Фахівці Долинської податкової інспекції продовжують роз’яснювати громадянам порядок нарахування та сплати податку на нерухоме майно. 

Зокрема, на черговій зустрічі начальник Долинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олена Байко наголосила відвідувачам інспекції на важливості своєчасної сплати майнових податків, зокрема податку на нерухомість, та звернула увагу на наслідки порушення термінів сплати. За її словами громадяни мають сплатити податок на нерухоме майно та земельний податок не пізніше 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення. 

Крім цього, керівник податкової інспекції звернула увагу фізичних осіб, що вони не зобов'язані чекати на отримання повідомлення-рішення поштою, оскільки мають право переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно в меню «ЕК для громадян» приватної частини «Електронного кабінету», а також через мобільний застосунок «Моя податкова». 

Також Олена Байко зауважила, що Державною податковою службою розроблено сервіс – «Калькулятор податку на майно». Він надає можливість громадянам самостійно здійснювати на вебпорталі ДПС розрахунок сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та плати за землю з фізичних осіб.