Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Косівській ДПІ платникам розповіли про надання адміністративних послуг

опубліковано 16 липня 2024 о 15:59

Під час зустрічі з платниками податків начальник Косівської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксана Мельниченко надала роз'яснення щодо надання адміністративних послуг.

Посадовець акцентувала увагу на можливостях електронних сервісів, за допомогою яких платники можуть ознайомитися з повідомленнями-рішеннями на сплату майнових податків та мінімального податкового зобов’язання, а також подати податкову декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки. Вона зазначила, що отримання адміністративних послуг стало простішим і зручнішим завдяки Електронному кабінету платника та мобільному застосунку «Моя податкова».

Окрім цього, Оксана Мельниченко повідомила, що з травня 2024 року довідку про стан розрахунків з бюджетами та цільовими фондами можна отримати в Електронному кабінеті, в розрізі податків починаючи з 2013 року.

Посадовиця також нагадала про обов’язок застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та платіжних терміналів. Вона підкреслила, що підприємці зобов’язані використовувати РРО для реєстрації всіх розрахункових операцій. 

Оксана Мельниченко також роз’яснила відповідальність за порушення правил застосування РРО та платіжних терміналів. Вона зазначила, що недотримання цих вимог може призвести до значних штрафних санкцій, а також розповіла про розміри штрафів та інші можливі наслідки для платників податків, які ігнорують ці зобов’язання.

Таким чином, Центр обслуговування платників Косівської ДПІ надає повний спектр консультацій з податкових питань, включаючи реєстрацію платників податків, заповнення податкових декларацій, отримання податкової знижки та користування електронними сервісами. Це забезпечує більш зручну і ефективну взаємодію платників податків з ДПС.