Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яремчанські податківці роз’яснили на семінарі актуальні питання оподаткування

опубліковано 15 липня 2024 о 14:04

Яремчанські податківці систематично проводять зустрічі, семінари та тренінги з платниками податків з актуальних питань оподаткування. 

Нещодавно начальник Яремчанської ДПІ Юрій Вередюк на черговому семінарі ознайомив платників з термінами сплати податкових зобов’язань з майнових податків та нагадав про умови отримання податкової знижки на понесені витрати у минулому році. Посадовець наголосив присутнім на можливості  подання податкової декларації про майновий стан та доходи за допомогою сервісів «Електронний кабінет» та застосунку «Моя податкова». При цьому зауважив, що за допомогою сервісів податкової служби авторизовані платники можуть отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО, переглянути податкові повідомлення – рішення на сплату майнових податків та іншу необхідну інформацію. 

Крім того, на семінарі розглянули питання щодо легалізації заробітної плати та своєчасної сплати податків. Увагу роботодавців акцентовано на необхідності дотримання норм трудового законодавства, своєчасної виплати заробітної плати найманим працівникам та перерахування податків та зборів до бюджету. 

Юрій Вередюк також звернув увагу платників податків, що у разі здійснення розрахунків готівкою, платіжною карткою тощо застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО є обов’язковим. У разі оплати покупцем коштів виключно на поточний рахунок фізичної особи – підприємця на рахунок у форматі ІВАN, така операція не є розрахунковою, і відповідно касовий апарат чи програмний РРО не застосовується.