Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про сплату податків через Електронний кабінет розповіли в Рожнятівській ДПІ

опубліковано 11 червня 2024 о 16:14

Як сплатити податки через Електронний кабінет розповіла на зустрічі з платниками в.о. начальника Рожнятівської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ніна Сагайдак.

За словами посадовиці, в меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету платник податків має доступ до своїх особових рахунків із сплати податків, зборів та інших платежів. В зазначеному меню відображається зведена інформація станом на момент звернення в розрізі кожного виду платежу. 

Також меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету надає можливість фізичним особам після ідентифікації за допомогою платіжної системи сплатити податки, збори, платежі за допомогою платіжної карти або за допомогою QR-коду. 

Крім цього, Ніна Сагайдак поінформувала, що з 1 травня п.р. платники мають можливість отримати Витяг щодо розрахунків, починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів та платежів, а також єдиного соціального внеску, а платники, які мають податковий борг можуть ще й отримати інформацію стосовно розрахунку пені, яка буде нарахована у разі погашення такого боргу поточною датою. 
Нагадала в.о. начальника Рожнятівської ДПІ і про мобільний застосунок «Моя податкова», за допомогою якого можна отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом та сплатити податкові зобов’язання.