Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості нарахування мінімального податкового зобов’язання для фермерських господарств обговорили в Снятинській ДПІ

опубліковано 11 червня 2024 о 15:04

Нещодавно начальник Снятинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мирослав Остафійчук провів зустріч з засновником сімейного фермерського господарства Миколою Костинюком, під час якої обговорив питання нарахування та термінів сплати майнових податків та мінімального податкового зобов’язання.

Зокрема, посадовець роз’яснив, якщо фермерське господарство користується земельними ділянками сільськогосподарського призначення, які перебувають у власності членів фермерського господарства, без укладання договору оренди та державної реєстрації переходу такого права користування, то обов’язок з визначення загального МПЗ виникає у власників земельних ділянок сільськогосподарського призначення. 

Саме власнику земельних ділянок сільськогосподарського призначення податкова нараховує МПЗ та до 1 липня вручає повідомлення - рішення.

Сплатити суму податку, зазначену у відповідному податковому повідомленні-рішенні, потрібно протягом 60 днів з дня його вручення.

Також Мирослав Остафійчук порекомендував провести інвентаризацію усіх земельних ділянок, які є в користуванні фермерського господарства та привести у відповідність до законодавства усі договори оренди.

Крім цього, посадовець поінформував про державну допомогу по сплаті єдиного внеску, зазначивши, що її можуть отримати лише сімейні фермерські господарства, які зареєстровані платниками єдиного податку 4 групи і за умови, що його голова сплачує за себе і за кожного з членів свого фермерського господарства, якщо вони не підлягають страхуванню на інших засадах, єдиний внесок у сумі не менший ніж мінімальний страховий внесок.

На завершення зустрічі Мирослав Остафійчук ознайомив з роботою Електронного кабінету платника та мобільного застосунку «Моя податкова».