Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На засіданні бюджетної комісії Надвірнянської територіальної громади податківці розповіли про актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 03 червня 2024 о 11:23

На черговому засіданні бюджетної комісії Надвірнянської ТГ, в якій взяв участь начальник Надвірнянської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Василь Гнатюк, обговорили питання надходження до місцевого бюджету майнових податків, сплати орендних платежів та податків підприємцями, які здійснюють діяльність на території громади та інші питання податкового законодавства.   

Начальник Надвірнянської ДПІ ознайомив присутніх із інформацією, яку можна використовувати в поточній роботі з метою наповнення бюджету Надвірнянської територіальної громади та звернув увагу на можливість використання представниками територіальних громад електронних сервісів ДПС для збільшення податкових надходжень.

Також Василь Гнатюк наголосив на важливості проведення роз’яснювальної роботи серед громадян щодо нарахування та сплати податку на нерухомість, земельного податку, мінімального податкового зобов’язання власниками та орендарями сільськогосподарських угідь та погашення заборгованості з цих податків.   Крім того, акцентував увагу на необхідності інформування про можливість використання платниками громади мобільного застосунку «Моя податкова» для виконання податкових процедур.

Під час заходу учасники обговорили також питання дотримання роботодавцями вимог трудового законодавства, а саме своєчасного укладення роботодавцями трудових договорів з найманими працівниками та дотримання мінімальних гарантій оплати праці.