Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Тисменицької ДПІ провели чергову зустріч з платниками податків

опубліковано 03 червня 2024 о 15:38

Начальник Тисменицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олександра Гайдей провела чергову зустріч з платниками податків, під час якої розповіла про найактуальніші питання податкового законодавства та наголосила важливості своєчасної та в повному обсязі сплаті податків і зборів до бюджетів.  

Зокрема, звернула увагу на обов’язок кожного громадянина протягом 60 календарних днів після отримання податкового повідомлення-рішення сплачувати майнові податки. Водночас поінформувала, що ознайомитись з повідомленням можна через Електронний кабінет платника або в мобільному застосунку «Моя податкова» та рекомендувала платникам податків самостійно слідкувати за своєчасністю сплати відповідних платежів до бюджетів та не накопичувати податкові борги. 

При цьому зауважила, що платники, які мають борг менший, ніж 3060 гривень, не отримують податкову вимогу, оскільки законодавством не передбачено її надсилання до зазначеної суми. Відтак, такі платники можуть навіть і не знати про наявність в них боргу та накопичувати його за рахунок штрафних санкцій, що застосовуються за несвоєчасну сплату податків. 

Дізнатись чи є в заборгованість по сплаті податків, за словами Олександри Гайдей, громадяни також можуть за допомогою  згаданих електронних сервісів ДПС.

Крім того, Олександра Гайдей нагадала про право на податкову знижку та розповіла у яких випадках та в який спосіб громадяни можуть ним скористатися.