Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З підприємцями про податки. В Яремчанській ДПІ консультують платників податків

опубліковано 23 травня 2024 о 10:30

Податківці Яремчанської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області на постійній основі надають платникам податків консультації з роз’яснень податкового законодавства та застосування його на практиці. На сьогодні одним з актуальних питань, з яким звертаються платники до податкової, залишається реєстрація РРО чи ПРРО, або ж КОРО. 

Тож під час чергової зустрічі з підприємцями, на той час в.о. начальника Степан Озорович детально інформував платників про особливості та функціонал як класичного, так і програмного касового апарату, щоб підприємці обрали саме той розрахунковий реєстратор, який оптимально підійде для ведення певного виду діяльності. Також податківець нагадав відвідувачам про необхідність встановлення в торгівельних закладах POS-терміналів, щоб покупці могли реалізувати свої право на оплату банківською карткою. У випадку ігнорування підприємцем такої вимоги, зауважив Степан Озорович, до суб’єкта господарювання будуть застосовані штрафні санкції.

Також податківець нагадав підприємцям про зміну з 1 квітня ц.р розміру мінімальної заробітної плати, а отже й суми єдиного внеску. І якщо за “cебе” ФОП на час воєнного стану може його не сплачувати, то за найманих працівників така сплата є обов’язковою, зауважив Степан Озорович.

Наостанок податківець ознайомив відвідувачів з функціональними можливостями електронних сервіс ДПС , зокрема таких як Електронний кабінет платника податків та мобільний додаток “Моя податкова”, які є доволі зручними та легкими в користуванні, та наголосив, що податкова служба постійно працює над їх удосконаленням, щоб забезпечити платникам ще більш зручне та функціональне користування даними сервісами.