Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів за минулий рік розповіли громадянам городенківські податківці

опубліковано 15 квітня 2024 о 14:00

Про декларування громадянами доходів за минулий рік на черговій зустрічі з платниками податків розповів начальник Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій. 

Посадовець наголосив на основні випадки подання громадянами податкової декларації про майновий стан і доходи та на терміни сплати податкових зобов’язань. За його словами, для зручності подання декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. з метою отримання податкової знижки. За допомогою цих сервісів платники податків можуть подати через «Електронний кабінет» не лише декларацію про майновий стан, а й іншу звітність, переглянути податкові повідомлення-рішення та перевірити стан розрахунків з бюджетом на наявність чи відсутність податкового боргу. 

Крім того, Руслан Колодій звернув увагу присутніх, що підприємці-працедавці повинні врахувати підвищення мінімальної зарплати при виплаті заробітної плати найманим працівникам. 

Також зазначив, що мінімальна зарплата впливає на розмір єдиного внеску, який для фізичних осіб підприємців починаючи з квітня п. р становить не менше 1760 гривень.