Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Яремчанській ДПІ надають консультаційну допомогу підприємцям

опубліковано 09 квітня 2024 о 14:50

Під час зустрічі начальника Яремчанської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Юрія Вередюка з підприємцем Яремчанщини обговорювались різні аспекти оподаткування, сплата податків та нові податкові законодавчі зміни. 

Посадовець поінформував про зростання з 1 квітня розміру мінімальної заробітної плати до 8000 гривень, що в свою чергу, збільшить і податкові платежі, розмір яких залежить від величини мінімальної зарплати.   

Також під час зустрічі Юрій Вередюк нагадав про обов’язкове застосування РРО чи ПРРО і  видачею фіскальних чеків покупцям, оформлення трудових відносин та відповідальність за використання незадекларованої праці. 

Крім того, посадовець розповів платнику і про обов’язок декларування інших доходів, отриманих минулоріч не від підприємницької діяльності  та право на податкову знижку з певних видів витрат. Здійснити всі податкові процедури щодо реалізації податкових обов’язків чи прав можна за допомогою електронних сервісів від податкової служби, таких як електронний кабінет чи мобільний застосунок «Моя податкова».  

Такі зустрічі сприяють покращенню співпраці між податковою та бізнесом, а також допомагають підприємцям уникнути податкових порушень та непорозумінь з податковими органами.