Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації розповіли на зустрічі податківці Долинської ДПІ

опубліковано 09 квітня 2024 о 14:29

Начальник Долинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олена Байко провела зустріч з платниками податків, під час якої розповіла про найактуальніші новини податкового законодавства. 

Зокрема, Олена Байко поінформувала про збільшення розміру мінімальної заробітної плати з 1 квітня, що в свою чергу, збільшить і податкові платежі, розмір яких залежить від величини мінімальної зарплати.   

Також платники дізналися як подати декларацію про майновий стан і доходи за 2023 рік в електронному вигляді, скориставшись Електронним кабінетом платника або мобільним застосунком «Моя податкова». При цьому, Олена Байко зазначила, що декларацію слід подати до 1 травня 2024 року, а суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року. Реалізувати ж право на податкову знижку можна до 31 грудня 2024 року. 

Нагадала посадовиця і про порядок нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельного податку. При цьому звернула увагу, що отримати повідомлення – рішення на сплату податку на нерухомість можна в Електронному кабінеті платника або мобільному застосунку «Моя податкова», не очікуючи паперового податкового-повідомлення, яке надійде поштою.   

Також під час зустрічі обговорили питання застосування суб’єктами господарювання РРО та ПРРО з обов’язковою видачею фіскальних чеків покупцям, легалізації трудових відносин та наслідки використання незадекларованої праці.