Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергова зустріч податківців з платниками Яремчанщини

опубліковано 29 березня 2024 о 08:12

Як здійснити звірку з нарахувань майнових податків, МПЗ та у який термін слід сплатити зобов’язання розповів начальник Яремчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Юрій Вередюк під час чергової зустрічі з платниками податків громади.

Зокрема, податківець зазначив, що сплатити податки необхідно впродовж 60 календарних днів з моменту отримання платником податкового повідомлення рішення, а усі нарахування можна побачити в Електронному кабінеті платника. У разі виявлення розбіжностей платник завжди може провести звірку щодо нарахувань з контролюючим органом. Для цього необхідно прийти до Центру обслуговування платників та надати оригінали документів, що підтверджують право на володіння нерухомістю чи землею, у випадку звірки з МПЗ потрібно надати договори здачі землі в оренду. У разі встановлення розбіжностей, податковою службою видане ППР буде скасовано та за необхідності буде сформовано нове рішення до сплати.

В ході діалогу Юрій Вередюк також проінформував громадян про особливості перебігу кампанії декларування доходів громадян та звернув увагу на важливості своєчасної сплати податків, особливо у воєнний час.

Окрім того, податківець підкреслив важливість офіційного працевлаштування, адже це не лише сплачені податки до бюджету, а й гарантія соціального захисту та майбутніх пенсійних виплат. Також, за словами Юрія Вередюка, це обов’язкова умова для отримання податкової знижки, яку можуть отримати лише платники ПДФО.