Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На допомогу платнику: богородчанські податківці роз’яснюють громадянам особливості кампанії декларування 2024

опубліковано 28 березня 2024 о 11:10

Як правильно заповнити декларацію про майновий стан та доходи, отримані в 2023 році, та які документи слід також долучити до звітності для отримання податкової знижки розповіла під час особистої зустрічі з платниками податків начальник Богородчанської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Любов Грицак.

Насамперед, наголосила податківець, право на отримання податкової знижки мають тільки громадяни, які є платниками ПДФО, тобто офіційно працевлаштовані. Таким платникам держава дає можливість зменшити певні види витрат на різницю сплаченого податку з доходів фізичних осіб. Однак, визначені законодавством витрати повинні бути підтверджені документами. У випадку з відвідувачами, які претендували на отримання податкової знижки за оплату навчання, до декларації потрібно додати укладений договір з навчальним закладом та квитанції про здійснену оплату. Скористатися правом на податкову знижку можна до кінця року, тобто останній день подання декларації – 31 грудня 2024 р.

Проте, наголошує Любов Грицак, у випадку обов’язку подання декларації, а він виникає тоді, коли фізична особа отримала торік дохід, скажімо, від здачі майна в оренду, надання послуг репетитора чи фотографа та ін., відзвітувати до податкової потрібно до 1 травня 2024 року та сплатити ПДФО й військовий збір до 1 серпня п.р.

Також начальник інспекції розповіла платникам про способи подання декларації. Здійснити це можна нарочно, відправити документи за допомогою послуг поштового зв’язку, або, що є найзручніше, через електронні сервіси податкової служби, а це Електронний кабінет платника податків та мобільний застосунок “Моя податкова”.