Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діалог податкової з платниками – запорука високої податкової культури

опубліковано 26 березня 2024 о 11:29

Чергова зустріч податківців з підприємцями Коломийщини відбулася в Коломийській ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області. Мета заходу – обговорити зміни в податковому законодавстві, які набирають чи набрали чинності та які слід врахувати при веденні підприємницької діяльності, а також надання практичної допомоги при заповненні звітності.

Зокрема, заступник начальника Коломийської ДПІ Мирослава Бундзяк нагадала підприємцям про діючі ставки єдиного податку на 2024 рік та звернула увагу, що з 1 квітня ц.р. передбачено чергова зміна розміру мінімальної заробітної плати, що вплине також на розрахунок сплати єдиного внеску. Так, уже з наступного місяця його мінімальний розмір становитиме – 1760 гривень.

Також Мирослава Бундзяк наголосила присутнім на обов’язковому застосуванні РРО чи ПРРО при готівкових розрахунках з покупцями, а також на забезпеченні РОS-терміналів в торгових закладах.

Окремо на зустрічі було розглянуто нюанси заповнення податкової звітності, зокрема Декларації платника єдиного податку та Додатку 1. Також податківець акцентувала увагу відвідувачів на необхідності дотримання платіжної дисципліни та порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати податків та єдиного внеску.

Наостанок Мирослава Бундзяк ознайомила присутніх з новими можливостями електронних сервісів податкової служби та наочно продемонструвала алгоритм їх використання.