Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Городенківщині податківці роз’яснюють громадянам як задекларувати доходи за минулий рік

опубліковано 23 лютого 2024 о 14:30

Фахівці Городенківської податкової інспекції проводять заходи роз’яснювального характеру для платників податків та громадян з актуальних питань оподаткування. 

Нещодавно начальник Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій на черговій зустрічі розповів громадянам про порядок декларування доходів, отриманих у 2023 році. Посадовець розповів про терміни і способи подання декларацій про майновий стан і доходи та наголосив платникам податків на переваги подання декларації про майновий стан і доходи в електронній формі. 
Посадовець зазначив, що для зручності подання декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. За його словами часткове автоматичне предзаповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна. 

Крім того керівник податкової інспекції зауважив, що подати декларацію про майновий стан і доходи з метою декларування доходів та для отримання податкової знижки громадяни можуть через мобільний застосунок «Моя податкова».