Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці на семінарі роз’яснили підприємцям та громадянам Снятинщини актуальні питання оподаткування

опубліковано 12 лютого 2024 о 13:32

Нещодавно начальник Снятинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мирослав Остафійчук провів семінар для підприємців Снятинщини, на якому розповів про актуальні питання оподаткування.

Зокрема, посадовець розповів  про порядок подання та заповнення декларації про майновий стан і доходи, термін сплати задекларованих податкових зобов’язань та наголосив які доходи підлягають обов’язковому декларуванню. Також зазначив, що з таких доходів необхідно сплатити податок на доходи фізичних осіб у розмірі 18 відсотків та військовий збір - 1,5 відсотків. За його словами декларацію необхідно подати до податкової інспекції не пізніше 1 травня 2024 року.

Водночас, якщо платник податків має право на  отримання податкової знижки за витрати, які були здійснені в минулому році, то подати  декларацію необхідно до 31 грудня 2024 року включно. До декларації необхідно додати документи, які підтверджують витрати – договори, чеки, квитанції про оплату, тощо.  

Також Мирослав Остафійчук роз’яснив присутнім можливості сервісу «Електронний кабінет» та безкоштовного застосунку «Моя податкова». 

За допомогою цих сервісів платники податків мають можливість подати декларації про майновий стан і доходи та іншу податкову звітність, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету, переглянути повідомлення про нарахування майнових податків. 

Крім цього, керівник податкової інспекції нагадав про проведення розрахункових операцій через касові апарати чи програмні РРО, видачу фіскальних чеків покупцям, необхідність застосування з 01 січня 2024 року платіжних терміналів суб’єктами господарювання та дотримання працедавцями трудового законодавства. 

Також посадовець звернув увагу платників на порядок заповнення реквізиту "Призначення платежу" в платіжних інструкціях відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 22.03.2023 N148 та обов’язковому дотриманні зазначених вимог при сплаті податків і зборів.