Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Богородчанські податківці провели робочу зустріч із представниками старостинських округів Богородчанської селищної ради

опубліковано 30 січня 2024 о 09:40

Відбулась зустріч з керівниками старостинських округів за участі начальника Богородчанської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Любові Грицак, на якій акцентовано увагу на продовженні співпраці щодо наповнення місцевого бюджету, у першу чергу щодо оперативного інформування мешканців громади про наявність податкового боргу по майновий податках та мінімального податкового зобов'язання.

Також, проінформовано присутніх про початок деклараційної кампанії громадянами доходів, отриманих у 2023 році та звернено окремо увагу на необхідності залучення до декларування таких доходів осіб, які надають послуги з обробітку земельних ділянок, та які отримували доходи від реалізації сільськогосподарської продукції.

Наголошено, що на даний час громадяни можуть скористатися електронними сервісами ДПС  України - мобільний за стосунок «Моя податкова» та «Електронний кабінет платника» для подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік в режимі онлайн, що є досить зручним для платників податків.

Крім цього, звернено увагу керівників старостинських округів, що всі суб'єкти господарювання - платники єдиного податку в місцях здійснення розрахункових операцій мають проводити розрахунки з використанням РРО/ПРРО чи розрахункових книжок.  Важливим є й інформування органу податкової служби про порушення порядку здійснення розрахункових операцій, так як невидача фіскального чека покупцю при продажу підакцизних товарів зумовлює несплату до місцевого бюджету акцизного податку.

Окремо наголошено про необхідність посилення співпраці щодо легалізації трудових відносин.