Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відповідальний бізнес на Косівщині – успішна громада

опубліковано 12 січня 2024 о 12:21

Про успішний відповідальний бізнес, а отже процвітаючу громаду спілкувалася начальник Косівської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Оксана Мельниченко з молодими представниками підприємництва громади.

Зокрема, учасники зустрічі обговорили зміни в податковому законодавстві, які слід врахувати платникам в 2024 році. Зокрема, Оксана Мельниченко інформувала про зміну розміру мінімальної заробітної плати та єдиного внеску, а також єдиного податку. Також податківець нагадала присутнім про необхідність застосування РРО чи ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків з покупцями та акцентувала на важливості дотримання платіжної дисципліни сплати податків, адже від цього залежить добробут та соціальний розвиток громади.

Ознайомила начальник податкової інспекції підприємців також з електронними сервісами податкової служби, зокрема детально зупинилася на функціоналі Електронного кабінету платника податків та мобільного додатку “Моя податкова”.

Також актуальними темами обговорення стали особливості ведення волонтерської діяльності та надання благодійної допомоги, адже в час війни багато громадян працюють  на забезпечення потреб військових та підтримують потерпілих від агресії рф.

Наостанок Оксана Мельниченко нагадала про початок деклараційної кампанії - 2024 та зауважила, що введена нова форма декларації про майновий стан і доходи.