Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діалог з платниками: в Рожнятівській ДПІ відбулася зустріч з підприємцями

опубліковано 28 грудня 2023 о 10:05

Під час чергової зустрічі з платниками громади начальник Рожнятівської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Михайло Гирда інформував присутніх про те, що з 1 січня 2024 зростає розмір мінімальної заробітної плати, що в свою чергу збільшить ставку єдиного податку та єдиного внеску, також принагідно нагадав про відновлення з 1 серпня 2023 року обов’язку сплати єдиного податку для спрощенців 1 та 2 груп, виняток – ФОПи- єдинники, чия податкова адреса знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих територіях України. Також Михайло Гирда зауважив, що згідно з п.122.1 ст.122 Податкового кодексу України несплата (неперерахування) або сплата (перерахування) не в повному обсязі фізичною особою – платником єдиного податку, визначеною п.п. 1 і 2 п. 291.4 ст. 291 ПКУ, авансових внесків єдиного податку в порядку в порядку та у строки, визначені ПКУ, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50% ставки єдиного податку, обраної платником єдиного податку відповідно до ПКУ.

Окрім того, посадовець ознайомив з новаціями податкового законодавства, які визначені Законом України №3219, зокрема повідомив про відновлення низки перевірок податковими органами, застосування штрафних санкцій за незастосування РРО (касових апаратів) при готівковиї розрахунках. Однак, у разі перерахунку коштів покупцем виключно на поточний рахунок фізичної особи – підприємця, якщо продавець надає покупцю повні банківські реквізити для здійснення оплати (поточний рахунок у форматі ІВАN), то така операція не є розрахунковою, і відповідно касовий апарат чи програмний РРО не застосовується.

На завершення заходу посадовець розповів про переваги використання електронних сервісів ДПС України, зокрема нового мобільного застосунку «Моя податкова», встановити який можна безкоштовно на мобільний телефон. Даний додаток є надзвичайно простим у користуванні та багатофункціональним – з його допомогою можна отримати довідку про отримані доходи, дізнатися про стан бюджетних розрахунків чи подати звітні документи.