Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про законодавчі зміни, які слід врахувати підприємцям в новому році, розповіли в Рогатинській ДПІ

опубліковано 26 грудня 2023 о 13:19

В Рогатинській ДПІ відбулася зустріч начальника Рогатинської ДПІ в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області Тетяни Холяви з підприємцями району, під час якої було розглянуто основні зміни в законодавстві та його актуальні норми, які необхідно врахувати підприємцям під час провадження своєї діяльності.

Зокрема, Тетяна Холява інформувала присутніх про зміну розміру мінімальної заробітної плати, а отже й збільшення ставки єдиного податку та соціального внесу, а також інших податкових розрахунків.

Також податківець вкотре закцентувала увагу підприємців на необхідності застосування РРО чи ПРРО під час готівкових розрахунків за проданий товар чи надані послуги. Окрім касових апаратів у населених пунктах з чисельністю понад 5 тисяч мешканців в торгових закладах повинен бути й платіжний термінал. У разі недотримання вказаних норм законодавства до суб’єктів господарювання будуть застосовані чималі штрафні санкції.

Окремою темою зустрічі було ознайомлення підприємців з функціональними можливостями електронних сервісів ДПС. Зокрема, Тетяна Холява розповідла про функції уже знайомого для платників Електроннного кабінету та презентувала новий мобільний за стосунок “Моя податкова”.

Тетяна Холява також звернула увагу на дотриманні вимог трудового законодавства як роботодавцями, так і найманими працівниками, правильності заповнення платіжних інструкцій при сплаті податкових зобов’язань. Інформувала щодо особливостей оподаткування благодійної допомоги ВПО.  Та нагадала про можливість до 31 грудня п.р. скористатися правом на податкову знижку за 2022 рік.