Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Галицькій ДПІ відбувся семінар

опубліковано 25 грудня 2023 о 14:32

Про актуальні податкові новації розповів на семінарі платникам податків начальник Галицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Петро Сисак. Зокрема, посадовець звернув увагу на необхідності реєстрації та використання РРО/ПРРО платниками ІІ-ІV груп спрощеної системи оподаткування та розповів про відповідальність, яка передбачена за здійснення готівкових розрахунків без їх застосування.  Також повідомив, що з 1 січня 2024 року суб’єкти господарювання (крім  спрощенців І групи), які здійснюють діяльність в населених пунктах з чисельністю населення від 5 до 25 тисяч осіб, повинні використовувати платіжні термінали. 

Поінформував Петро Сисак і про нові розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, а відтак і про нові розміри єдиного податку для спрощенців І та ІІ груп, та єдиного внеску.

Нагадав посадовець про можливість проведення звірки з майнових податків та завершення терміну подання декларації про майновий стан і доходи для громадян, які хочуть скористатися податковою знижкою.

Також звернув увагу платників податків на правильному заповненні реквізитів платіжної інструкції та розповів про переваги використання єдиного рахунку.

Крім цього, ознайомив з електронними сервісами ДПС, зокрема Електронним кабінетом платника та мобільним застосунком «Моя податкова», за допомогою яких платники можуть в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету тощо.