Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яремчанські податківці роз’яснюють підприємцям актуальні питання оподаткування

опубліковано 12 грудня 2023 о 16:20

Працівниками Яремчанскої ДПІ проводяться роз’яснювальні заходи для платників податків, на яких роз’яснюють новації в оподаткуванні, які запроваджені нормами Закону України №3219. Під час зустрічей та тренінгів податківці розповідають платникам податків про обов’язок підприємців, окрім спрощенців І групи, застосовувати реєстратор розрахункових операцій чи програмний реєстратор розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків. Посадовці звертають увагу, що податкова служба пропонує ПРРО як програмне забезпечення, яке не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача, а завантажити його можна на офіційному вебпорталі ДПС. 

Також працівники податкової інспекції повідомляють платників податків про відновлення з 1 жовтня 2023 року застосування штрафних санкцій за невидачу фіскального чека. У разі встановлення контролюючим органом фактів порушень, до суб'єктів господарювання будуть застосовуватись фінансові санкції, у розмірі від 25% до 150% вартості реалізованого товару. 
В податковій інспекції ще звертають увагу працедавців на дотримання вимог трудового законодавства та своєчасного подання повідомлення про прийняття на роботу найманих працівників, а також порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати податкових платежів.