Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронні сервіси ДПС та право на податкову знижку розповіли у Верховинській ДПІ

опубліковано 12 грудня 2023 о 13:14

Про подання декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку розповіла на зустрічі начальник Верховинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксана Ясінська.

Зокрема посадовиця поінформувала, що подати декларацію та копії необхідних документів можна особисто в ЦОПі, або скористатись електронними сервісами ДПС: Електронним кабінетом платника або мобільним застосунком «Моя податкова». При цьому Оксана Ясінська наголосила, що скористатись правом на податкову знижку за минулий рік можна лише до 31 грудня п.р.

Принагідно керівник Верховинської ДПІ розповіла про можливість громадян за допомогою застосунку «Моя податкова» ознайомитись з повідомленням-рішенням на сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельного податку, отримати довідку про відсутність отримані доходи та про стан розрахунків з бюджетом, подати довідку за формою 5-ДР у разі зміни облікових даних тощо.

Крім цього, нагадала про можливість фізичних осіб – власників квартир, будинків, земельних ділянок - провести звірку щодо належних їм об’єктів оподаткування та наявної заборгованості зі сплати майнових податків.