Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Долинським підприємцям податківці роз’яснюють новації в оподаткуванні

опубліковано 06 грудня 2023 о 14:17

Фахівці Долинської ДПІ продовжують проводити зустрічі з підприємцями на яких роз’яснюють новації в оподаткуванні, які запроваджені нормами Закону України №3219.  

Так, під час чергової зустрічі, начальник Долинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олена Байко наголосила на обов’язковому застосуванні РРО або ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки за готівку. Посадовець зазначила,  що мають право не застосовувати касові апарати лише платники єдиного податку, які обрали першу групу оподаткування та суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі.

Також Олена Байко звернула увагу, що за незастосування РРО чи ПРРО, або порушення при їх використанні, до платників податків будуть застосовуватись штрафні санкції. 

Крім того, присутнім роз’яснено правила заповнення обов’язкових реквізитів платіжної інструкції, а саме «Призначення платежу», «Код платника» та «Код фактичного платника» та наголошено на необхідності правильного заповнення реквізитів платіжної інструкції для коректної ідентифікації платників податків.