Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронні сервіси та новації податкового законодавства розповіли платникам в Галицькій ДПІ

опубліковано 14 листопада 2023 о 11:04

Як подати декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді з метою реалізації права на отримання податкової знижки розповів на зустрічі з платниками податків начальник Галицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Петро Сисак.

Як зауважив посадовець, для подання декларації громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом платника або мобільним застосунком «Моя податкова». При цьому наголосив, що для роботи з цими сервісами необхідно мати електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

Також, Петро Сисак відповів на питання, які цікавили присутніх на зустрічі громадян, зокрема щодо проведення звірки з податку на нерухомість і земельного податку, щодо застосування РРО чи ПРРО, оформлення трудових відносин, щодо заповнення поля «Призначення платежу» у платіжних інструкціях при сплаті податків і зборів, оподаткування благодійної допомоги та особливості реєстрації волонтерської діяльності.

Крім цього, посадовець коротко розповів про основні зміни в податковому законодавстві, внесені Законом України № 3219.