Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці розповіли підприємцям Городенківщини про подання звітності за допомогою електронного кабінету

опубліковано 12 вересня 2023 о 09:41

Начальник Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій нещодавно на зустрічі з підприємцями в будівельному центрі «VaGalon» розповів про застосування касових апаратів суб’єктами господарювання, порядок реєстрації програмних РРО та подання звітності за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет». 

Руслан Колодій повідомив присутнім про зміни податкового законодавства, які запроваджено Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».  Зокрема, щодо необхідності дотримання вимог чинного податкового законодавства у частині застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахунків за продані товари чи отримані послуги, застосування електронних платіжних засобів при проведенні розрахунків, легалізації найманої робочої сили та відміни добровільної сплати єдиного податку платниками. 

Посадовець розповів про переваги застосування програмних РРО суб’єктами господарювання та зазначив, що для реєстрації ПРРО насамперед необхідно отримати електронний цифровий підпис для авторизації в сервісі «Електронний кабінет». За його словами авторизовані платники мають можливість не тільки зареєструвати програмний РРО, а також подати декларації в режимі он-лайн переглянути подану звітність та перевірити стан розрахунків з бюджетом. 

Також Руслан Колодій розповів присутнім про кампанію декларування доходів, в яких випадках подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим, які терміни подання декларації та сплати податкових зобов’язань з ПДФО і військового збору.