Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації інформують фахівці Верховинської ДПІ

опубліковано 11 вересня 2023 о 14:22

Днями начальник Верховинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксана Ясінська мала можливість поспілкуватися з представниками Верховинської територіальної громади та ознайомити їх новаціями податкового законодавства. 

Зокрема, посадовиця розповіла про порядок застосування суб'єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків та про відповідальність за порушення порядку їх проведення. При цьому зазначила, що підприємці - платники єдиного податку першої групи та фізичні особи, які продають на ринку вживані речі або продукти власного підсобного господарства та суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі не зобов'язані застосовувати касові апарати.

Крім цього, Оксана Ясінська розповіла про програмний РРО - аналог РРО, розроблений ДПС. За її словами, придбання такого ПРРО не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача, а завантажити його можна на офіційному вебпорталі ДПС. Також поінформувала, що на сайті ДПС України в розділі Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс наявна вкладка «Програмні РРО», що містить актуальну та вичерпну інформацію щодо застосування програмного забезпечення, а також відповіді на питання суб’єктів господарювання.

На завершення зустрічі керівник Верховинської ДПІ нагадала про податкову знижку та проведення звірки з податку на нерухоме майно та земельного податку.