Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства під час зустрічі з платниками податків у Долинській ДПІ

опубліковано 17 серпня 2023 о 09:13

Основною темою під час чергової зустрічі в.о. начальника Долинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксани Мазяк з суб’єктами господарювання стало запровадження серпневих новацій податкового законодавства, зокрема Закону України №3219. 

Першочергово обговорювався механізм переходу суб’єктів господарювання, які використовували особливості оподаткування, на систему оподаткування,  на якій платники перебували до обрання особливого режиму. 

Також,  розглядалися  актуальні питання застосування РРО та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків,  переваги використання та порядок реєстрації ПРРО, ведення товарного обліку, відновлення штрафних санкцій за порушення  готівкових розрахунків та встановлення їх нових розмірів.   

Щоб платникам було простіше запам’ятати нововведення, запроваджені нормами Закону України №3219, фахівці податкової розробили листівку із відповідними матеріалами та вручають її всім відвідувачам ЦОПу Долинської ДПІ. 

Наостанок, Оксана Мазяк звернула увагу на необхідності дотримання порядку заповнення платіжних документів на сплату податків, оскільки помилки платників податків, допущені під час заповнення платіжок, призводять до несвоєчасного зарахування платежів до бюджету, виникнення податкового боргу.  

Крім того, нагадала присутнім про можливість отримання податкової знижки та перелік необхідних  підтверджуючих  документів та розповіла про переваги використання електронних сервісів податкової служби, зокрема «Електронного кабінету» для подання податкової декларації про майновий стан і доходи.