Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації розповіли в Тлумацькій ДПІ

опубліковано 16 серпня 2023 о 08:21

Під час чергової зустрічі з платниками податків начальник Тлумацької ДПІ Микола Іванішин розповів про новації податкового законодавства, зокрема про  Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

За словами посадовця, даним Законом відновлено довоєнні правила оподаткування: тепер єдиний податок потрібно сплачувати усім підприємцям, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, розширено перелік дозволених перевірок, а також відновлено відповідальність за порушення застосування РРО/ПРРО при готівкових розрахунках.

Також зауважив, що законом 3219 передбачено застосування спрощеної форми фіскального чеку для більшості підприємців-спрощенців, та зниження для них розміру штрафних санкцій за невидачу чи видачу чеку з помилками штрафних санкцій.

Крім цього, Микола Іванішин звернув увагу на дотриманні норм трудового законодавства та можливістю до кінця 2023 року скористатися податковою знижкою.