Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Косівщини роз’яснюють норми закону № 3219

опубліковано 16 серпня 2023 о 08:19

Як зазначила на зустрічі з платниками податків в.о.начальника Косівської ДПІ Катерина Крицкалюк, з 1 серпня 2023 року запрацював Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», яким передбачено перехід країни на довоєнне оподаткування. За словам посадовиці, його положення відновлюють обов’язкову сплату єдиного податку, також ним скасовано спеціальний режим оподаткування за ставкою 2 відсотки, відновлено відповідальність бізнесу за незастосування касових апаратів та частково знято мораторій на проведення податкових перевірок.  

Особливу увагу Катерина Крицкалюк звернула на обов’язковому використанні спрощенцями другої – четвертої груп РРО та ПРРО. При цьому зауважила, що  платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО, залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. За словами посадовиці, податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або ґаджет.

Користуючись нагодою, Катерина Крицкалюк нагадала про кампанію декларування доходів громадян, зокрема, про можливість до кінця року скористатися правом на отримання податкової знижки  та  нові правила заповнення платіжних доручень на  сплату податків і зборів.