Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці провели семінар для платників податків Рожнятівщини

опубліковано 25 липня 2023 о 10:33

Фахівці Рожнятівської ДПІ ГУ ДПС у Івано-Франківській області нещодавно провели семінар для платників податків, на якому розповіли про актуальні питання податкового законодавства. 

Так, в.о. начальника Рожнятівської ДПІ Ніна Сагайдак розповіла присутнім про порядок проведення готівкових розрахунків та застосування РРО або ПРРО суб’єктами господарювання. Водночас, податківець зауважила, що норми щодо застосування РРО та/або ПРРО при здійсненні розрахункових операцій не поширюється на підприємців – платників єдиного податку І групи та населення, яке торгує власновирощеною сільськогосподарською продукцією на ринках. 

Під час семінару платникам податків нагадали про переваги використання програмних РРО, роз’яснили, в яких випадках РРО, ПРРО не застосовуються та про відповідальність суб’єктів господарювання, які зобов'язані проводити розрахунки через РРО (ПРРО), за незастосування РРО або застосування із порушенням встановлених вимог. 

Крім того, Ніна Сагайдак наголосила платникам податків на дотриманні вимог трудового законодавства працедавцями та зауважила, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору та подання до органу податкової служби повідомлення про прийняття працівника на роботу. 

Посадовець також розповіла про кампанію декларування доходів, отриманих громадянами у минулому році та про право громадян на податкову знижку. За її словами декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки за минулий рік можуть громадяни мають право подати за допомогою Електронного кабінету до 31 грудня поточного року.