Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як без порушень провадити підприємницьку діяльність дізналися учасники семінару, який проводили фахівці Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області

опубліковано 31 травня 2023 о 16:10

Зокрема, під час заходу розглянуто актуальні питання щодо повноти сплати податків в умовах воєнного часу, необхідності застосування РРО чи ПРРО при проведенні розрахункових операцій та дотримання вимог податкового законодавства. 

Так, начальник Івано-Франківської ДПІ Олександра Михайловська наголосила платникам, що з 1 квітня 2023 року діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції на сплату податків, зборів, єдиного внеску, однак до 1 липня діє перехідний період, впродовж якого кошти будуть зараховані навіть у разі сплати за попередніми правилами.

Також, стверджує податківець, важливим є дотримання роботодавцями трудового законодавства, зокрема легалізації найманої праці, забезпеченні соціальних гарантій працівників, у тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального та підвищення рівня заробітної плати. 

Також Олександра Михайловська  поінформувала про діючі електронні сервіси ДПС України, зокрема «Електронний кабінет». За її словами через приватну частину громадяни можуть подати декларацію про майновий стан і доходи, отримати довідку про доходи, переглянути розрахунки з бюджетом, зареєструвати програмний РРО та отримати податкове повідомлення-рішення про сплату майнових податків.