Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Косівщини інформують громадян про можливість повернення частини сплачених коштів за певні послуги

опубліковано 26 травня 2023 о 14:17

Нещодавно начальником Косівської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Оксаною Мельниченко проведено зустріч з громадянами щодо актуальних питань податкового законодавства.

Під час зустрічі Оксана Мельниченко роз’яснила присутнім, що податкова знижка – це можливість громадянина повернути частину сплаченого податку на доходи за певні послуги, які були здійснені протягом звітного податкового року. За словами начальниці ДПІ, перелік витрат, дозволених для включення до податкової знижки визначений  п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України. Для підтвердження цих витрат платнику потрібно додати копії платіжних та розрахункових документів, договорів тощо.

За словами податківки отримати податкову знижку може лише фізична особа, яка отримує офіційно зарплату і платить з неї податок на доходи фізичних осіб.  

Оксана Мельниченко звернула увагу присутніх на те, що податкова знижка надається у поточному році за наслідками попереднього звітного року. У разі, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні роки не переноситься. 

Посадовиця повідомила, що податкову декларацію для отримання податкової знижки за наслідками звітного 2022 року необхідно подати до податкового органу за своїм місцем реєстрації до 31 грудня 2023 року. 

Наостанок проінформувала, що більш детально з актуальними питаннями – відповідями про податкову знижку за окремими витратами можна ознайомитися за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/aktualni-pitannya--vidpovidi/