Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тисменицькі податківці завжди готові надавати підтримку та консультації з питань оподаткування мешканцям громади

опубліковано 10 травня 2023 о 11:57

З метою покращення співпраці, забезпечення високої якості надання послуг та інформування про новації податкового законодавства податківці на постійній основі зустрічаються з платниками податків. 

Так, головний державний інспектор Тисменицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Федір Дутчак наголошує на важливості сплати податків, їх вплив на розвиток країни та забезпеченні соціального благополуччя громади. Представник податкової також підкреслює готовність податкової інспекції  надавати якісну та професійну підтримку і консультації з питань оподаткування.

Під час зустрічі Федір Дутчак розповідає про переваги електронної взаємодії з податкової службою. Зокрема наголошує на зручності подання звітності з використанням Електронного кабінету, оскільки здійснюється перевірка інформації та даних і не потрібно витрачати час на відвідування податкової. Також додає, що сервіс працює не лише для суб’єктів господарювання, а й для громадян з метою декларування своїх доходів чи заявлення права на податкову знижку. Окрім того, усі платники можуть перевірити стан своїх розрахунків з бюджетом для виявлення наявності або відсутності податкового боргу.

Також посадовець інформує про нові сервіси та ініціативи ДПС, зокрема по чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram. Сервіс створений для повідомлень громадянами ДПС про факти виявлених ймовірних порушень законодавства, а саме щодо незастосування РРО чи ПРРО, невидачу чеків, торгівлю без ліцензій чи порушення порядку реалізації підакцизної продукції, неоформлення трудових відносин з найманими працівниками чи здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.  

Також наголошує Федір Дутчак з новацій Електронного кабінету, перше – це можливість платника податків у приватній його частині надати згоду на отримання інформації про податковий борг банківській установі, друге – можливість громадянам самостійно здійснювати на вебпорталі ДПС розрахунок сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю з фізичних осіб за допомогою «Калькулятор податку на майно».  

Під час таких бесід податківець розповів і про новації в оподаткуванні. Зокрема про запровадження цьогоріч нового платежу - мінімального податкового зобов’язання та порядок його розрахунку.

Окрім цього, посадовець нагадав платникам податків про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II,ІІІ,IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. При цьому зазначив, що застосування касових апаратів не є обов’язковим для «спрощенців» I групи.

На завершення зустрічі посадовець наголошує на дотриманні платниками податкового законодавства та своєчасного виконання податкових зобов’язань.