Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заходи з наповнення місцевих бюджетів обговорили в Делятинській територіальній громаді

опубліковано 02 травня 2023 о 11:00

Днями в Делятинській територіальній громаді  відбулась зустріч, на якій обговорювались питання щодо забезпечення наповнення місцевих бюджетів та співпраці органів місцевого самоврядування та органів податкової служби. В заході взяли участь начальник Надвірнянської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Василь Гнатюк, начальник Надвірнянського відділу  по роботі з податковим боргом Оксана Стефурак, в.о.начальника Надвірнянського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок  Наталія Янко та представники Делятинської селищної ради – селищний голова Богдан Клим’юк , начальник відділу фінансів Тарас Вацик та головний спеціаліст відділу фінансів Назар Верстюк. 

Під час зустрічі учасники детально зупинились на питаннях сплати платниками до місцевих бюджетів майнових податків, встановленні органами місцевої влади ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельного податку і їх подальшому адмініструванні. Також звернуто увагу на необхідності  проведення повного обліку та інвентаризації земельних ділянок і об’єктів нерухомості, як житлових, так і нежитлових, що є на території громади, на обов’язкову реєстрацію об’єктів нерухомого майна, оскільки надходження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є основним джерелом наповнення місцевого бюджету громади.

Представники податкової служби наголосили на важливості проведення роботи з залучення громадян до декларування отриманих доходів впродовж 2022 року. Деталізовано види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню, терміни декларування та сплати податкових зобов’язань. 

Також обговорили питання співпраці у виявленні боржників із сплати місцевих податків і зборів, їх інформуванні про виникнення заборгованості та контроль за сплатою боргів з податків і зборів до місцевого бюджету. Учасники заходу поспілкувались про досвід інших громад щодо співпраці з податковою та можливість застосування дієвих практик на території Делятинської селищної територіальної громади.