Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Івано-Франківські податківці на тренінгах роз’яснюють платникам податків про подання звітності за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника»

опубліковано 10 квітня 2023 о 14:01

Начальник відділу податкових сервісів Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Малихіна на щоденних тренінгах розповідає платникам податків про електронні сервіси податкової служби та подання звітності он-лайн. 

Так, посадовець зазначила, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника» авторизовані платники мають можливість дистанційної роботи в режимі он-лайн, зокрема подати та переглянути подану звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО. 

Ірина Малихіна також надала практичні рекомендації щодо подання платниками податків звітності в електронній формі, заповнення декларації про майновий стан та доходи минулий рік та подання повідомлення про об’єкти оподаткування за допомогою Електронного кабінету платника. Посадовець наголосила присутнім, що платники податків зобов’язані повідомляти податкову службу за основним місцем обліку про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням за формою 20-ОПП протягом 10 робочих днів після їх реєстрації чи відкриття.

Крім того, Ірина Малихіна зауважила, що громадяни, які отримували неоподатковані доходи, зобов’язані до 1 травня п.р. подати декларацію про майновий стан і доходи, а також розповіла які доходи підлягають обов’язковому декларуванню та звернула увагу на терміни сплати задекларованих сум податку.