Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тисменицькій ДПІ інформують платників податків про декларування громадянами доходів, отриманих в минулому році

опубліковано 07 квітня 2023 о 11:54

Фахівці Тисменицької ДПІ систематично проводять заходи роз’яснювального характеру для платників податків та громадян щодо актуальних питань податкового законодавства. 

Так, нещодавно головний державний інспектор Тисменицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Федір Дутчак на зустрічі з платниками податків розповів про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих в минулому році. За його словами, фізичні особи, які зобов’язані задекларувати доходи мають подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2023 року. Громадяни можуть подати декларацію за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет». У приватній частині Електронного кабінету фізична особа може сформувати декларацію з частковим заповненням на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих, виплачених доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та відомостей щодо об'єктів нерухомого, рухомого майна. 

Також, Федір Дутчак нагадав присутнім про сплату мінімального податкового зобов’язання. Посадовець зазначив, що громадянам, які мають у власності сільськогосподарські угіддя, та які не передані в оренду, мінімальне податкове зобов’язання буде визначати податкова служба та до 1 липня року наступного за звітним та надсилатиме податкове повідомлення-рішення разом з розрахунком суми ПДФО. Сплатити нарахований МПЗ потрібно протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.