Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Галицької ДПІ навчали платників як працювати в Електронному кабінеті

опубліковано 21 лютого 2023 о 16:40

Як подати декларацію про майновий стан і доходи через Електронний кабінет розповів на зустрічі з платниками податків начальник Галицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Петро Сисак.

 Як зазначив посадовець, подання звітності в електронному вигляді – просто і зручно, адже для цього потрібно мати лише електронний ключ. Далі, зайшовши в приватну частину Електронного кабінету, платник податків заповнює декларацію, у разі необхідності  додає скановані копії потрібних документів, та надсилає документ до податкового органу. У разі успішного надсилання платник отримає підтвердження у вигляді квитанції.

Водночас Петро Сисак зауважив, що за допомогою Електронного кабінету можна не лише надіслати податкову звітність, а й сплатити податки, переглянути інформацію про розрахунки з бюджетом, надати запити на отримання довідки про відсутність заборгованості чи інших даних, отримати інформацію із загальнодоступних реєстрів. Крім цього повідомив, що з минулого року через Електронний кабінет громадяни отримують податкові повідомлення-рішення на сплату податку на нерухомість та земельного податку.

   А ще, за словами посадовця, за допомогою Електронного кабінету можуть подати декларацію ті громадяни, які виявили бажання скористатися податковою амністією. Посадовець розповів, які активи підлягають одноразовому декларуванню, за якими ставками вони оподатковуються та як розрахувати суму одноразового збору, що підлягає сплаті до бюджету. Водночас зауважив, що реалізувати своє право на податкову амністію громадяни можуть до 1 березня п.р.