Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснюють актуальні питання податкового законодавства платникам податків Тлумаччини

опубліковано 15 лютого 2023 о 16:16

Начальник Тлумацької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Микола Іванішин  на черговій зустрічі з платниками податків розповів про актуальні питання податкового законодавства. 

Посадовець розповів про електронні сервіси ДПС України, легалізацію трудових відносин, сплату податку на нерухоме майно та земельного податку. 

Крім цього Микола Іванішин  поінформував, що у 2023 році платники податків, як підприємці так і громадяни зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання за минулий рік та зазначив, що громадянам суму мінімального податкового зобов’язання нараховуватиме податкова служба. 

Посадовець нагадав і про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також зазначив, що можуть не застосовувати касові апарати платники єдиного податку 1 групи та суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості, однак за певних умов. 

Керівник податкової інспекції нагадав, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб завершується вже цього місяця та закликав громадян скористатись можливістю легалізувати неоподатковані активи. 

Крім того, посадовець зауважив, що розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та зазначив умови, за яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. Водночас звернув увагу, що заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді можна за допомогою сервісу «Електронний кабінет».