Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які зміни в податковому законодавстві слід врахувати при веденні підприємницької діяльності? В Снятинській ДПІ відбулася зустріч з платниками

опубліковано 15 лютого 2023 о 11:36

З метою підвищення податкової обізнаності платників податків та забезпечення своєчасної сплати податків в Снятинській ДПІ ГУ ДПС відбулася чергова зустріч з місцевими підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. 

Насамперед начальник податкової інспекції Мирослав Остафійчук нагадав присутнім про зміну розміру сплати єдиного податку у 2023 році для підприємців спрощенців 1 т 2 груп, адже сума податку залежить від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року. Окрім того податківець зазначив, що мінімальний розмір ЄСВ залишається на рівні 1474 гривні.

Також Мирослав Остафійчук детально зупинився на особливостях заповнення податкової звітності та термінах її подання. Зокрема, керівник інспекції зауважив, що з 1 січня 2023 року введено нову форму Декларації про майновий стан і доходи, а також ознайомив присутніх з поняттям мінімального податкового зобов’язання, механізмом його нарахування та перелічив категорії платників, які будуть зобов’язані його сплатити в 2023 році.

Принагідно податківець зазначив підприємцям, що при здійсненні розрахункових операцій з покупцями за продані товари чи надані послуги торгівці повинні обов’язково застосовувати РРО чи ПРРО.

Загалом під час зустрічі підприємці мали змогу отримати відповіді від податківця на конкретні запитання щодо застосування ними податкового законодавства під час провадження ними підприємницької діяльності. Мирослав Остафійчук запевнив присутніх, що податкова служба завжди відкрита для сумлінних платників податків та готова надавати їм консультаційну підтримку та допомогу.