Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергова зустріч податківців з платниками Городенківщини

опубліковано 13 січня 2023 о 14:25

Як здійснити звірку з нарахувань майнових податків та у який термін слід сплатити зобов’язання розповіла старший податковий інспектор Городенківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Олександра Бойчук платникам податків громади.

Зокрема, податківець зазначила, що сплатити податки необхідно впродовж 60 календарних днів з моменту отримання платником податкового повідомлення рішення, а усі нарахування можна побачити в Електронному кабінеті платника. У разі виявлення розбіжностей платник завжди може провести звірку щодо нарахувань з контролюючим органом. Для цього необхідно прийти до Центру обслуговування платників та надати оригінали документів, що підтверджують право на володіння нерухомістю. У разі встановлення розбіжностей, податковою службою буде видано нове рішення до сплати.

Також Олександра Бойчук нагадала громадянам на важливості офіційного працевлаштування, адже, за її словами, це не лише сплачені податки до бюджету, а й гарантія соціального захисту та майбутніх пенсійних виплат. Принагідно, працівник інспекції нагадала присутнім і про зміну з нового року  розміру єдиного податку, який залежить від розміру мінімальної зарплати.

В ході діалогу Олександра Бойчук також проінформувала про особливості перебігу добровільної кампанії декларування активів громадян та звернула увагу на важливості своєчасної сплати податків, особливо у воєнний час.