Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснювали коломийським платникам актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 01 грудня 2022 о 08:56

На черговому семінарі заступник начальника Коломийської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Мирослава Бундзяк розповіла платникам податків про податкову амністію та інші актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, посадовець розповіла присутнім про одноразове спеціальне добровільне декларування активів фізичних осіб, яке продовжено до 1 березня 2023 року. Детально розповіла які категорії фізичних осіб можуть скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування,  про об’єкти оподаткування, ставки податку, терміни подання декларації та cплати одноразового збору.

Посадовець також звернула увагу платників податків на порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками та своєчасну сплату податків і зборів до бюджету та наголосила, що для  оперативної комунікації податкової служби з бізнесом і громадськістю функціонує електронна скринька Комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

Крім того, Мирослава Бундзяк вкотре нагадала про порядок застосування касових апаратів чи програмних РРО при проведені розрахункових операцій  та право громадян на податкову знижку за понесеними в минулому році витратами.