Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платників Тисмениці продовжують знайомити з новаціями податкового законодавства

опубліковано 01 грудня 2022 о 08:53

Актуальні питання податкового законодавства на час воєнного стану в країні обговорила під час зустрічі начальник Тисменицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олександра Гайдей з тисменицькими платниками.

Зокрема, керівник інспекції розповіла про можливість платників податків на період воєнного стану перейти на сплату єдиного податку за ставкою 2 відсотки. Також звернула увагу на необхідності для підприємців застосування РРО при здійсненні готівкових розрахунків з покупцями, принагідно розповіла про можливості та переваги ПРРО над класичними касовими апаратами.

Олександра Гайдей нагадала відвідувачам і про обов’язок сплати майнових податків, надходження від яких формують місцеві бюджети громад. Зокрема звернула увагу на можливість громадян ознайомитись з сформованими повідомленнями – рішеннями з земельного податку та податку на нерухомість в Електронному кабінеті. Також зазначила, що з цього року в повідомленні відображається не лише сума податку, що підлягає сплаті, а й адреса об'єкта нерухомості, чи земельної ділянки, дата набуття чи припинення права власності, загальна площа об'єкта або його часток, пільга та ставка податку.

Під час зустрічі керівник інспекції наголосила присутнім на важливості добросовісної сплати податків, адже для ефективної боротьби з агресором потрібні значні фінансування. Відтак, Олександра Гайдей нагадала про можливість скористатися податковою амністією та задекларувати неоподатковані в минулому активи громадян, сплативши при цьому одноразовий збір за пільговою ставкою.

Також податківець нагадала і про щорічну кампанію декларування доходів громадян, та поінформувала, які саме види доходів підлягають обов’язковому декларуванню, до речі, як зауважила начальник ДПІ, подати декларацію можна і для отримання податкової знижки.

Наостанок керівник Тисменицької ДПІ ознайомила присутніх із електронними сервісами податкової служби та надала інформаційні брошури та листівки щодо діючих норм податкового законодавства.