Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів, податкову знижку та інші податкові новини розповіли податківці Рожнятівської ДПІ на зустрічі платникам

опубліковано 30 листопада 2022 о 15:05

Під час чергової зустрічі з відвідувачами центру обслуговування платників начальник Рожнятівської ДПІ Михайло Гирда нагадав присутнім про можливість до 1 березня 2023 року скористатися податковою амністією, тобто легалізувати свої статки, які були придбані за кошти, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

При цьому зазначив, що об'єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути валютні цінності, нерухомість або рухоме майно, які знаходиться як на території України так і за кордоном, а ставки одноразового залежать від місця знаходження такого об’єкта.

Посадовець зауважив, що подати одноразову декларацію має право безпосередньо декларант і зробити це він зможе через свій Електронний кабінет платника. Після подання такої декларації громадянин має 30 календарних днів для того, щоб сплатити визначений ним одноразовий збір. У разі несплати суми збору декларація вважатиметься не поданою. 

Також начальник ДПІ нагадав присутнім про право на отримання податкової знижки за понесеними витратами впродовж минулого року. Водночас зазначив, що декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік, в зв’язку з воєнним станом, можна буде подати і наступного року.

Розповів Михайло Гирда і про обов’язкове застосування РРО чи ПРРО підприємцями, які здійснюють торгівлю товарами за готівку.

На завершення заходу Михайло Гирда розповів про електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет, за допомогою якого платник може швидко отримати необхідну податкову інформацію та про необхідність дотримання норм трудового законодавства під час прийняття на роботу найманих працівників.