Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тлумацькі податківці роз’яснюють громадянам особливості одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб

опубліковано 30 листопада 2022 о 13:27

Під час чергової зустрічі начальник Тлумацької ДПІ Микола Іванишин розповів громадянам про особливості одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб та про інші актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, керівник податкової інспекції зазазначив, що одноразову декларацію необхідно подати до 1 березня 2023 року. Також розповів про об’єкти оподаткування та ставки збору одноразового декларування, а також наголосив, що декларант має нарахувати самостійно одноразовий збір та сплатити його протягом 30 календарних днів. Збір можна сплачувати трьома рівними частинами щорічно, але ставки збору в такому випадку збільшуються.

Микола Іванишин зауважив, що подання такої декларації та сплата у повному обсязі суми збору звільняє такого декларанта від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства.

Крім того посадовець наголосив на важливості дотримання платниками податків чинного податкового законодавства, в тому числі у сфері застосування РРО та програмного РРО та своєчасної сплати податків, зборів та платежів до бюджетів, а також проінформував присутніх про можливості сервісу «Електронний кабінет» та переваги подання звітності в електронному вигляді.