Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці розповіли івано-франківським платникам про подання звітності в електронній формі та про податкові новації

опубліковано 31 жовтня 2022 о 16:46

На черговому тренінгу старший державний інспектор Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Роберт Ануліч розповів івано-франківським платникам про порядок подання звітності в електронній формі.

Податківець зазначив, що подавати звітність та сплачувати податки суб’єкти господарювання можуть за допомогою сервісу Електронний кабінет платника. За його словами, в приватній частині «Електронного кабінету» авторизовані платники мають можливість подати та  переглянути подану звітність, зареєструвати програмний РРО, перевірити стан розрахунків з бюджетом.

Крім того, посадовець поінформував підприємців, що до 1 березня 2023 року продовжено кампанію одноразового декларування активів фізичних осіб. Податківець наголосив, що кампанія одноразового декларування – це можливість громадянина добровільно легалізувати свої активи за зниженими ставками оподаткування. Він детально розповів, які об’єкти підлягають декларуванню, які громадяни мають  право скористатись податковою амністією, а також в які терміни необхідно сплатити одноразовий збір.

На завершення заходу Роберт Ануліч розповів про застосування касових апаратів підприємцями. Посадовець нагадав присутнім, що з 1 січня 2022 року всі підприємці – платники єдиного податку II-IV груп, які здійснюють розрахунки за товар готівкою або за допомогою платіжних карток, зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО. Крім того звернув увагу на переваги застосування  програмних РРО та зазначив, що програмне забезпечення можна завантажити з сайту ДПС на смартфон, планшет, комп’ютер чи будь-який інший гаджет, який має операційну систему та підключений до мережі Інтернет.