Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На тренінгу в Коломийській ДПІ громадяни знайомились з одноразовим декларуванням

опубліковано 31 жовтня 2022 о 16:06

Під час чергового тренінгу, який відбувся в Коломийській  ДПІ  Головного управління ДПС в Івано-Франківській області, заступник начальника інспекції Мирослава Бундзяк розповіла, що одноразове декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою активів, які належать на правах власності, якщо такі активи були придбані за кошти, з яких не були сплачені податки. Також звернула увагу, що декларуванню підлягають активи, придбані до 1 січня 2021 року і які знаходяться як на території України так і за її межами.

Об’єктами декларування, за словами посадовиці, можуть бути валютні цінності, рухоме та нерухоме майно, активи у вигляді облігацій внутрішньої державної позики тощо.

Мирослава Бундзяк розповіла про розміри ставок та порядок обчислення суми одноразового збору. Також зазначила, що одноразова декларація подається виключно в електронному вигляді через Електронний кабінет платника.

Посадовиця звернула увагу, що декларування є виключно правом, а не обов’язком громадян, відтак рішення про участь в податковій амністії вони визначають самостійно, а скористатись цим правом вони можуть до 1 березня 2023 року.