Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Івано-Франківські податківці на тренінгах роз’яснюють новації податкового законодавства

опубліковано 25 жовтня 2022 о 11:07

Начальник відділу електронних сервісів Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Малихіна на черговому тренінгу розповіла платникам податків про кампанію одноразового добровільного декларування, під час якої громадяни до 1 березня 2023 року мають можливість легалізувати неоподатковані активи. Зокрема, які об’єкти підлягають одноразовому декларуванню, хто має право подати одноразову декларацію, в які терміни необхідно сплатити одноразовий збір. Крім того, податківець надала практичні рекомендації щодо заповнення спеціальної одноразової декларації та декларації про майновий стан та доходи за 2021 рік з метою реалізації права на податкову знижку за допомогою Електронного кабінету платника.

Посадовець ознайомила присутніх з умовами подання платниками податків звітності в електронній формі, нагадала про обов’язок платників податків інформувати податкову службу про об’єкти оподаткування та детально розповіла про порядок подання довідки за формою №20-ОПП.

Ірина Малихіна також  розповіла учасникам заходу про застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку. За її словами платники єдиного податку другої, третьої та четвертої груп, які здійснюють розрахунки за товар готівкою або платіжними картками зобов’язані застосовувати РРО чи ПРРО та видавати фіскальні чеки покупцям.